Yeni Başlayanlar İçin Moodle Tabanlı ESOGÜ Ders Yönetim Sistemi Eğitimi (GOLDDYS Sürümü)

Ders yönetim sistemi ve teknolojilerini iyi bilen ve derslerini söz konusu teknolojilerle yeniden geliştirmiş öğretim kadrolarının oluşturulması, üniversitemizin “çağdaş hizmetler sunan”, “ulusal ve uluslar arası düzeyde saygınlığı olan” ve “alanında öncülük eden ve çalışmaları örnek alınan bir üniversite olmak” şeklinde ifade edilen öz bakışına hizmet etmektir. Yeni başlayanlar için Moodle Tabanlı ESOGÜ Ders Yönetim Sistemi’nin (GoldDYS sürümü) kullanımına yönelik eğitim, üniversitemizde diploma programlarında verilmekte olan derslerin eğitim kalitesini ve etkinliğini iyileştirmeye katkıda bulunacak ESOGÜ-DYS’nin sunduğu olanakların teknolojik fırsatların tanıtımını sağlayarak kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.

1- Açılış Konuşması: Prof.Dr. Muzaffer Kapanoğlu, Enformatik Bölüm Başkanı

2- Moodle tabanlı Enformatik-DYS’nin tanıtımı

3- ESOGÜ-DYS’nin sunduğu olanaklar ve kullanımı

a- Sanal sınıf ortamı,

b- Ders izlencesi ekleme,

c- Ders bilgi ve malzemelerinin paylaşımı(sunu materyalleri, ses dosyaları, videolar ve lab föyleri vb.)

d- Öğrencilere 7×24 erişim olanağı (eposta, mesaj, forum vb)

e- Öğrencilerle etkileşim (toplu mesaj, duyuru, forum, yaklaşan olay vb)

f- Ödev yönetimi (elektronik toplama, notlama ve geri bildirim)

g- Notların yönetimi,

h- Küçük sınavlar ve anket uygulama,

i- Kullanıcı bilgileri düzenleme,

4- Uygulama

Eğitime katılmak için Ders Yönetim Sisteminde adınıza açılmış herhangi bir dersinizin olması tercih sebebidir.

Enformatik Bölümü

Mevcut değildir.