Yaşlanma Gerçeği: Yaşlı Bakımı Temel Uzaktan Eğitimi

Yaşlanma Gerçeği: Yaşlı Bakımı Temel Uzaktan Eğitimi

Hızla yaşlanan dünyamızda yaşlı nüfus beraberinde çoklu sağlık sorunu ile birlikte büyümektedir. Bu noktada sağlıklı yaşlanmak, kronik hastalıklarımızı yaş alırken iyi idare etmek ve kontrolde tutmak çok önemlidir. Evde yaşlısına bakan aile bireyleri ya da evde bakım hizmeti veren yardımcı kişilere yönelik bir kurs açarak temel yaşlı bakım konularını anlatmak ve toplumsal farkındalığın ve bilincin oluşmasına katkı sunmak istiyoruz.

• Yaşlanma ve Yaşlılık nedir? – Prof. Dr. Didem Arslantaş (1 saat)
  • Yaşlılarda Yaşam Kalitesini Bozan Sosyal Sorunlar – Prof. Dr. Didem Arslantaş (1 saat)
  • Yaşlılıkta Sistemik Hastalıklar ve Yönetimi – Doç. Dr. Pınar Yıldız (1 saat)
  • Yaşlılıkta Beslenme – Doç. Dr. Pınar Yıldız (1 saat)
  • Yaşlılık Döneminde Nörolojik Sorunlar ve Beyin Damar Hastalıklarına Yaklaşım (Tıkayıcı beyin damar hastalıkları ve kanamalar)-Dr. Öğretim Üyesi Özlem Aykaç (2 saat)
  • Yaşlılarda Nörodejeneratif Hastalıklar Tanı- Tedavi ve Takip – Dr. Öğretim Üyesi Fatma Nazlı Durmaz Çelik (2 saat)
  • Yaşlılık dönemi Psikolojisi – Prof. Dr. Çınar Yenilmez (1 saat)
  • Yaşlılık Dönemi Ruhsal Sorunları ve Yaklaşım – Prof. Dr. Çınar Yenilmez (1 saat)
  • Yaşlı Bakımında Hukuksal Sorumluluklar – Doç. Dr. Kenan Karbeyaz (2saat)
  • Yaşlılık Döneminde Acil Durumlarda İlk Müdahale – Prof. Dr. Evvah Karakılıç (1 saat)
  • Yaşlı Bireylerde Fiziksel Aktivitenin Önemi – Prof. Dr. Nesrin Demirtaş (3 saat)
  • Yaşlı Bireyler İçin Güvenli Çevrenin Oluşturulması – Doç. Dr. Yasemin Kavlak (1 saat)
  • Yaşlı Bireylerde Yürüme Yardımcısı ve Uygun Ayakkabı Seçimi – Doç. Dr. Yasemin Kavlak (1 saat)
  • Yaşlı Bireyin Mobilizasyonu ve Bakım Verenin Vücut Mekaniği – Doç. Dr. Yasemin Kavlak (1 saat)
  • Yaşlı Bireyin Öz Bakım Aktiviteleri – Öğretim Görevlisi Selda Yıldız (1 saat)

Sağlıklı yaşlanmak isteyen ileri yaş bireylere, evde yaşlısına bakan ailelere ve yardımcı kişiler

Eğitmenler

Prof. Dr. Didem Arslantaş
Doç. Dr. Pınar Yıldız
Dr. Öğretim Üyesi Özlem Aykaç
Dr. Öğretim Üyesi Fatma Nazlı Durmaz Çelik
Prof. Dr. Çınar Yenilmez
Doç. Dr. Kenan Karbeyaz
Prof. Dr. Evvah Karakılıç
Prof. Dr. Nesrin Demirtaş
Doç. Dr. Yasemin Kavlak
Öğretim Görevlisi Selda Yıldız

Program sonunda yapılan yüzde 70 katılım şartını sağlayan katılımcılara Eskişehir Osmangazi Üniversitesi onaylı Katılım Belgesi verilecektir.

2) Kredi kartıyla tüm kartlara tek çekim

ESOGÜSEM tarafından yürütülecek uzaktan eğitimler için herhangi bir program indirilmesine ihtiyaç yoktur.
Katılımcılar, online eğitim platformu üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile eğitimlere giriş yapılabilecektir. Ayrıca canlı dersleri daha sonra kayıttan izleme imkanı vardır.

Online Eğitim

6. Mezuniyet Durumu (*)

En son mezun olduğunuz öğrenim durumunuzu seçiniz