Kurumsal Kaynak Planlaması ve Üst Düzey Yöneticilik Eğitimi

Kurumsal Kaynak Planlaması ve Üst Düzey Yöneticilik Eğitimi

İşletmelerde bölümler arası işbirliğinin sağlanması, bütün süreçlerin anlık takibinin gerçekleştirilebilmesi ve bu süreçlerin yakından izlenerek işletme kararlarında daha etkin olunabilmesi için geliştirilen sistemlerin başında ERP(Kurumsal Kaynak Planlama) Sistemleri gelir. İşletmelerde yürütülen süreçleri adım adım takip etmek için her an her bölümde olmak yerine tek bir yerden bütün işleyiş kontrol edilebilir. Bir işletmede ERP Sistemini yönetecek kişilerin eğitimi ise tüm bu işleyişin aksamadan yürütülmesi için oldukça önemlidir.

Katılımcılara verilecek 72 saatlik uygulamalı SCIENTATM ERP programı eğitimi ile işletmede yürütülen tüm süreçleri kontrol etme, planlama ve yürütmeye yetkinlik kazandırılması amaçlanmıştır.

Üretim Yönetimi, Müşteri İlişkileri Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Finansal Yönetim, Stok Yönetimi ve Satın Alma Yönetimi, gerçek şirket örnekleri üzerinden problem çözümleri ve şirket simülasyon uygulaması.

İnsan Kaynakları Yönetimi

• Kârlı Organizasyon Yapısının Oluşturulması
  • Danışma Kurulu
  • Toplantılarla Yönetim
  • Günlük Seyir Defteri
  • Görev Tanımı ve Sorumluluklar
  • Doğru İnsanları Nasıl Tanırsınız?

Müşteri İlişkileri Yönetimi

• Doğru Fiyat Politikası
  • Fiyat ve Satış Miktarı Arasındaki İlişki
  • Ürünlerin Maliyetleri
  • Hedef Kitle
  • Müşteri Hizmetleri Yönetimi

Satış Yönetimi ve Üretim Yönetimi

• Kârlı Satın Alma
  • Just In Time
  • Dış Kaynak (OutSource) Kullanımı
  • Gerçek Maliyet
  • Tesis Planlama
  • Ürün Ağaçları
  • Ürün Konfigürasyonu

Finansal Yönetim

• Kötü Finansal Yönetimin Sebepleri
  • Raporlama Paketi
  • Kur Riski
  • Başabaş Analizi
  • Bütçe

Eğitimin başında katılımcı sayısına göre en az 3 kişilik olmak üzere gruplar oluşturulur. Gruplar, daha sonra simülasyon şirket uygulamasında birer yönetici rolü üstlenerek hayali şirketlerini en kârlı şekilde yönetmeye çalışırlar.

Eğitim boyunca katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra gerçek şirketler ve başarılı yöneticiler üzerinden örnekler verilir. Eğitimciler, iş yaşamlarında edindikleri tecrübeler ile birleştirdikleri akademik bilgilerini aktarmaktadırlar. Ayrıca farklı sektörlerde çalışan ve deneyimli danışmanlar da belirlenen haftalarda eğitim vermektedirler.

İnsan Kaynakları, Üretim ve Planlama, Satın Alma, Satış veya Müşteri İlişkileri bölümlerinde çalışan ya da çalışmak isteyen mühendisler, uzmanlar ve kendilerini ERP Sistemleri konusunda geliştirmek isteyen ESOGÜ Öğrencileri katılabilir.

Program sonunda yapılan yüzde 70 katılım şartını sağlayan katılımcılara Eskişehir Osmangazi Üniversitesi onaylı Katılım Belgesi verilecektir.

2) Tüm kredi kartlarına tek çekim

Örgün Eğitim