DNA ve RNA İzolasyon Yöntemleri ve Temel PCR Tekniği Sertifika Eğitimi

DNA ve RNA İzolasyon Yöntemleri ve Temel PCR Tekniği Sertifika Eğitimi

Günümüzde Moleküler Biyolojide araştırmalarında sıklıkla kullanılan DNA ve RNA İzolasyon Yöntemleri ve PCR Tekniği hakkında teorik ve pratik bilgilerin verilmesini sağlamak.

Teorik Ders Konuları (Online)

• DNA İzolasyonu nedir ve neden yapılır ( miktar ve kalite kontrolü)
  • DNA izolasyonun da kullanılan metotlar ve kullanım alanları, RNA İzolasyonu nedir ve neden yapılır (miktar ve kalite kontrolü)
  • PCR Uygulamaları ve Teknik hakkında genel bilgilerin anlatılması

Uygulamalı Ders Konuları (Yüz-Yüze)

• Hayvansal dokudan DNA ve RNA izolasyonu aşamalarının yapılması
  • Elde edilen RNA’lardan cDNA eldesi, jelde görüntülenmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi
  • Real Time PCR uygulamaları ve sonuçların değerlendirilmesi (delta-delta ct method)

Not: Uygulama derslerinin yürütüleceği laboratuvar: MSTLab Araştırma Laboratuvarı, Sazova Mah. Özülkü Sok. No:21, Tepebaşı, Eskişehir adresinde yapılacaktır.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümü
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
Ziraat Fakültesi
Veterinerlik Fakültesi
Tıp Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Gıda Mühendisliği
Hemşirelik
Sağlık Teknikerliği Bölümleri

2. sınıf üstü öğrencileri ve mezunları

Eğitmenler

Eğitimler, ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar ÖZTOPCU VATAN koordinatörlüğünde MST Laboratuvar Sorumlusu Uzman Moleküler Biyolog Enver SEÇER tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilecektir.

Program sonunda yapılan sınavda başarı gösteren ve yüzde 80 katılım şartını sağlayan katılımcılara Eskişehir Osmangazi Üniversitesi onaylı e-devlet üzerinden sorgulanabilir Sertifika verilecektir.

Örnek sertifikayı incelemek için burayı tıklayın.

2) Kredi kartıyla tüm kartlara tek çekim veya Ziraat kredi kartlarına 2 taksit imkanı

Teorik Dersler, online-canlı ders şeklinde uzaktan eğitim platformu üzerinden yapılacaktır.
Uygulama Dersleri, MSTLab Araştırma Laboratuvarı, Sazova Mah. Özülkü Sok. No:21, Tepebaşı, Eskişehir adresinde yapılacaktır.
Konaklama için Üniversitemizdeki oteli veya kampüs çevresindeki otelleri değerlendirebilirsiniz.

Online Eğitim

Kayıt Tarihleri