Çift Atölyesi Psikoeğitimi (Çarşamba Toplantıları)

Çift Atölyesi Psikoeğitimi (Çarşamba Toplantıları)

Yaklaşık 50 yıl boyunca 100.000 i aşan sayıda çift ile yapılan araştırmanın bulgularından biri de herhangi bir ilişkide problemler henüz çıkmadan yapılan önleyici müdahalelerin, problem ortaya çıktıktan sonraki müdahalelerden üç kat daha etkili sonuçlar verdiğidir. Yine araştırmalar çiftlerin ilişki problemleri ortaya çıktıktan en erken altı (6) yıl sonra, işler iyice içinden çıkılmaz bir hal almaya başladıktan sonra “bir de bunu deneyelim, sonra ayrılırız” düşüncesi ile profesyonel destek arayışlarına girdiklerini göstermektedir. Oysa ki güçlü ilişkiler sürdüren çiftlerin, daha sağlıklı daha doyumlu ve uzun bir ömür sürdükleri, ekonomik anlamda da diğer çiftlere göre daha yüksek standartlara sahip oldukları sonucu da yine araştırmalar tarafından ortaya konulan bilgilerdendir. Tüm bunların ışığında hazırlanan bu programa katılan çiftler, ilişkisinin şu anki durumu, çift olarak ilişkilerinin güçlü ve gelişmesi gereken yönleri ile gelecekte onları bekleyen riskler ve çözüm yolları ile ilgili bilgi alacak ve ilişkilerini mutlu bir şekilde sürdürme şansı elde ediyor olacaklardır. Yapılan araştırmalar önleyici ve ilişkileri güçlendirici çalışmalara katılan çiftlerin % 86 sının ilişkilerinin daha olumlu devam ettiğini söylediklerini belirtmektedir.

Atölyede Çiftler;
İlişkilerde yaşanan tekrarlayan problemleri yönetebilme stratejileri, problem ile ilgili diyalogda kalabilme becerileri, değersiz/önemsenmiyor, mesafe/uzaklaşma hissetme durumunda, ilişkide nerede olunduğu ve neler deneyimlendiğine dair çalışmalara katılacak,
İlişkide kullanılan ve işe yaramayan iletişim yöntemleri yerine, ilişkiyi güçlü bir şekilde sürdürmeyi sağlayan yöntemler çalışılacak, böylece birbirlerini tanıma/güncellenmelerinin yolunu öğrenmiş olacaklardır.
Çıkabilecek problemlere önceden önlem alma becerileri ve ilişkiden doyum alma yöntemlerini çalışacaklardır.
Atölyede ayrıca evlilik öncesindeki çiftler de birbirlerini tanıma ve süreci yönetebilmeleri ile ilgili içeriklere ulaşacaklardır.
Dolayısı ile bu atölye katılımcılarına; ilişkilerindeki yakınlığı hızlı ve etkili şekilde artırma, çatışmaları sağlıklı bir şekilde yönetebilme, “birlikte kalabilme, birlikte yapabilme” nin de kazandırıcısı olacaktır.
Tüm yukardaki sonuçlara ulaşabilmek için ayrıca günlük hayatta kullanılabilecek ve ilişkiyi güçlendirecek çeşitli materyaller, çok sayıda püf noktaları da katılımcılarla paylaşılacaktır. İlişki becerilerinizi güçlendirmek, mutlu ilişkilerin sırlarını öğrenmek için partnerinizle birlikte ÇİFT ATÖLYESİ ne katılabilir ve aşağıdaki kazanımları elde edebilirsiniz:
• Daha yakın ve güçlü bir ilişki!
• Romantizmde artış!
• Etkili çatışma yönetimi!/ Telafi becerilerinde gelişme!
• 6 aylık çift terapisinin gösterdiği gelişim!
• Gündelik stresle etkili şekilde başa çıkma!

MATERYAL İÇERİKLERİ (BAŞLIKLAR):
– Aile yaşam döngüsü kartı
– Güncelle(n)me soruları
– Birbirini duyma-dinlemeyi kolaylaştıran kitaplar (beni duyuyormusun-şiddetsiz iletişim-beş sevgi dili)
– İletişim engelleri kartları
– Takdir ifadeleri kartları
– İlişkide kendini ifade etme becerileri kartları
– Çatışmayı yönetme/geçmiş teki sorunların işlenmesi/gelecekteki sorunlarda diyalogda kalma becerileri materyali
– Gündelik sohbetler rutini oluşturma pusulası
– Ortak geleceğimiz nasıl olmalı materyali
– Nüksü önleme haritası

Atölye her ayın ilk çarşambası 19:30-22:00 saatleri arası toplamda 4 hafta/10 saat sürecek şekilde planlanmıştır. Atölye içeriği birbirinin devamı olan, bütüncül içeriklerden oluştuğu için katılıma özen gösterilmesi önerilmektedir.

Aralarında duygusal (romantik) ilişki olan, evli, evlilik hazırlığı yapan, aynı evde yaşayan tüm çiftler bu dört haftalık çalışmaya katılabilirler. Atölye GÜÇLÜ ilişkisi olanlar için yeni farkındalıklar, güven aşamasını pekiştirmek ve güçlü bir yakınlık kurma yollarını öğretmek, SIKINTILI bir ilişki içinde olanların, ilişkilerini daha iyi anlamaları, onarmak için gereklilikleri bilmeyi sağlayacak şekilde KURGULANMIŞTIR.
Atölye bir grup çalışması olup, bilgiler ve yönergeler tüm gruba yönelik iken, uygulamalar her bir çiftin ayrı bir alanda özel olarak çalıştığı ve deneyimli bir çift terapistinin kolaylaştırıcılığı eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Zerrin BÖLÜKBAŞI MACİT

Belge verilmeyecektir.