Sportif Binicilik Temel Eğitimi

Sportif Binicilik Temel Eğitimi

Sportif Binicilik Temel Eğitiminde kursiyerlerimize; atın binişe hazırlanması, binilmesi ve biniş sonrası bakım anlamında neler yapıldığını uygulamalı şekilde öğreterek, binicilik tekniğinin gelişmesi amaçlanmaktadır.

1. DERS
  • Atın Tanıtılması, Boxta ve Açık Alanda Ata yaklaşma Kuralları: Atın doğal yaşamdaki davranışları, riskli durumlar, ata güvenli yaklaşma.
  • Boxta ve Box Dışında Atın Tımarı: Atlarda temizliğin önemi ve tımarın nasıl yapılmasının anlatılarak gösterilmesi.
  • Yedekte Sevk: Atı bir yerden bir yere götürmek için dikkat edilecek hususlar, yedekte sevk esnasında atın zaptı rapta (atın kontrol edilmesi veya sakinleştirilmesi) alınması.
2. DERS
  • At donanım ve Ekipmanlarının tanıtılması ve Ata uydurulması: Binicilikte kullanılan at malzemelerinin önemi, ata takılması ve malzemelerin ayarlarının gösterilmesi.
  • Atın Kapatılması (Binicilik Donanımlarının ata takılması) ve lonjda Yürüyüş şekillerinin anlatılması: Adeta, süratli ve dörtnal yürüyüş şekillerinde adım sıralarının kavranması ve lonjda adetada kısa süreli biniş çalışmalarına başlanması.
3. DERS
  • Lonjda Adetada Denge Çalışmaları: At üstünde adeta yürüyüş şeklinde dengeli biniş kazanmak. Ses ve baldır yardımlarının kullanılarak Atın hareket ettirilmesi ve durdurulması
4. DERS
  • Lonjda Süratli Çalışmaları: Lonjda adetadan süratliye geçiş çalışmaları
5. DERS
  • Lonjda Süratli Çalışmaları: Lonjda süratli çalışmaları ile dengenin oluşturulması
6. DERS
7. DERS
  • Lonjda Süratli Çalışmaları: Lonjda ellerden bağımsız süratli çalışmalarının devamı
8. DERS
  • Süratlide Serbest Biniş Çalışmaları: Serbest süratli biniş denemelerinin yapılması.

Eğitim Alanı

Ata binmesine sağlık yönünden engeli olmayan 7-14 yaş arası çocuklar ile 15 yaş ve üstü yetişkin herkese açıktır.

Doç. Dr. Derviş ÖZTÜRK-Mahmudiye Atçılık MYO
Öğr. Gör. Dr. Sibel DANIŞAN-Mahmudiye Atçılık MYO
Öğr. Gör. Adem ASLAN-Mahmudiye Atçılık MYO

Program sonunda yapılan yüzde 70 katılım şartını sağlayan katılımcılara Eskişehir Osmangazi Üniversitesi onaylı Katılım Belgesi verilecektir.

2) Kredi kartıyla tüm kartlara tek çekim veya Ziraat kredi kartlarına 2 taksit imkanı

Eğitim programları kişiye özel yapıldığından, öncelikle ön başvuru formunun gün tercihine göre doldurulması gerekmektedir. Program planlaması için form dolduran kişilerle telefon görüşmesi yapılacaktır.

Eğitim Günleri
1.Grup: Salı-Perşembe
2.Grup: Çarşamba-Cuma
3.Grup: Cumartesi Pazar

Eğitim Saatleri
9:30-10:30, 11:00-12:00
13:30-14:30, 15:00-16:00
(Gruplar, tek kişiden oluşmaktadır)
(1 ders saati 40 dakikadır)
Kış şartları nedeniyle bahar aylarında devam edecektir.
Ön başvurular alınmaya devam etmektedir.

ESOGÜ Mahmudiye Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAHUM),Meşelik Yerleşkesi Tesisleri

En son mezun olduğunuz öğrenim durumunuzu seçiniz

8. Eğitim Grubunu Seçiniz
    13. Üniversite ve eğitim programlarını tanıtmak amacıyla katılımcı olarak bana ait görsel ve işitsel kayıtlarımın http://esogusem.ogu.edu.tr ve www.ogu.edu.tr internet adreslerinde ve üniversite ile Sürekli Eğitim Merkezi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanmasına